Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Els Carcaixells d'en Dalmau

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 10964
Vegades que s'ha descarregat el track: 4746
Els Carcaixells són un conjunt de castells granítics situats al Massís de l'Ardenya, una zona muntanyosa a tocar del mar configurada per petits turons, el més alt dels quals, el puig de les Cadiretes, assoleix una alçada de 512 m.
La ruta proposada recorre aquests castells de nord a sud, en algun tram per la base i en d'altres pel llom. Pujar i baixar per aquestes formacions serà fàcil gràcies a la instal·lació de cadenes i ganxos en els punts més drets. La progressió per aquestes instal·lacions no requereix de material específic, però cal estar avesat a la grimpada i no tenir vertigen. Per completar la ruta assolirem el cim del Montclar, de 406 m. La ruta segueix les marques d'un sender local i d'un PR.
r120.jpg r122.jpg r123.jpg r124.jpg r125.jpg r126.jpg

Sortim des de la cruïlla que hi ha poc més amunt de la masia de Can Llaurador per la pista de la dreta, seguint les marques pel PR-C 102. Anem agafant alçada suaument i passem pel costat del menhir de can Llaurador. Al cap de 15-20 min. del punt de sortida trobem un sender a la nostra dreta amb un indicador que ens marca l'inici del sender local que seguirem durant bona part del recorregut. Prenem, doncs, aquest camí i travessem un petit torrent per una passarel·la de fusta. Ara sí, guanyem alçada de forma més decidida per un terreny de sauló en algun tram contingut per graons de fusta. Després de 15 min. més de pujada arribem a un petit turó amb una bandera. Estem a l'inici dels Carcaixells, on ens enfilarem amb l'ajuda de les mans i de les instal·lacions que anirem trobant durant el recorregut. El camí va fent sifonades. Trobem un pont metàl·lic que anteriorment permetia anar d'un castell a un altre com en una ferrata. Ara, però, el pont està tancat per manca de seguretat i cal descendir una mica per tornar a remuntar la roca. Seguint sempre els senyals blancs i verds en direcció sud, deixem un trencant a l'esquerra senyalitzat cap a Roca Rodona, i continuem recte per completar aquest sector dels Carcaixells fins arribar a una pista, sota una línia elèctrica, molt a prop del collet del Montclar. Continuem per la dreta cap a aquest coll, i un cop l'assolim, només ens queda agafar un sender a la nostra dreta senyalitzat amb marques blanques i grogues de PR fins al cim del Montclar (406 m).
Per tornar haurem de desfer l'itinerari cap a la línia elèctrica on hem arribat abans i tornar a fer el camí dels Carcaixells. Al cap d'uns 10-15 min., abans d'arribar al trencant cap a la Roca Rodona, trobarem entre el bosc un sender a la dreta senyalitzat amb una fita. El prenem i de seguida tornem a trobar les marques verdes i blanques del SL. Anem baixant per dins el bosc i passem algun roquissar. Al cap de poc que el pendent del camí se suavitzi, aquest es divideix en dos. Tots dos camins tenen marques de SL. Nosaltres agafem el de la dreta que ens permetrà completar la passejada per la resta de roques d'aquesta zona fins a la Roca del Sol, des d'on finalment baixarem per trobar la pista de pujada, que haurem de seguir a la dreta per arribar, així, al punt d'inici.

Punt de sortida Masia de Can Llaurador
Accés al punt de sortida Des de la C-65 en direcció a Sant Feliu de Guíxols, agafar la sortida de Santa Cristina d'Aro i desviar-se per la GIV-6613 en direcció a Solius. Al km. 1, agafar un camí ample a l'esquerra davant del restaurant Mas Pla. Deixar un primer trencant a l'esquerra, i un segon, que creua un pont, a la dreta. Després d'aquest segon trencat trobem de seguida la masia de Can Llaurador.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cal saber progressar amb l'ajuda de les mans i no tenir vertigen.
Material necessari: Cap en especial
Alçada màxima: 406 m
Desnivell positiu: 500 m
Durada: 2 hores 30 min
Distància recorreguda: 6,8 km
Cartografia i bibliografia: Mapa L'Ardenya - Massís de Cadiretes. Escala 1:25.000. Editorial Piolet
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.